Пъзел D-Toys от 1000 части – Плод и цвете, Алфонс Муха

  • Пъзел D-Toys от 1000 части – Плод и цвете, Алфонс Муха
Наличност:
В наличност
Код на продукта:
TYPZ0003789
Производител:
D-Toys
19.99 лв
Без данък: 19.99 лв
Все още няма рейтинг Напишете отзив

Една от най-известните творби на художника Алфонс Муха е „Плод и цвете“. Нарисувана през 1897 година, картината е разделена на две части, върху всяка от които е нарисувана жена – едната държи плодове, а другата – цветя. Сега „Плод и цвете“ пристига при вас под формата на страхотен пъзел от 1000 части, произведен от D-Toys. Размерите на картината в подреден вид са 68 x 47 cm.

Алфонс Муха (Alphonse Mucha)

Роден през 1860 г. в Моравия, Муха преминава през много учебни заведения в цяла Европа, включително в най-престижните в Прага и Мюнхен. През 1890 г. заминава за Париж, за да се срещне лично с големите художници на онова време. Негови ментори стават Лауренс, Булангер и Лафебр.

Името на Алфонс Муха се свързва с развитието на модернизма, като не без основание е сочен за един от главните “архитекти” на стила ар нуво, процъфтял в началото на XIX век. Той оказва особено силно влияние върху много художници от този период, като широко е копиран заради своите естествени и абстрактни декоративни модели. Част от чара на картините му се корени във факта, че рисува легендарната актриса Сара Бернар, както и заради илюстрациите му към известни книги, в списания и дизайна на бижута.

Почти всичките му проекти са с акцент върху романтични женски фигури, които са майсторски подчертани.


Напишете отзив